måndag 16 november 2020

Test av olika papper

 I lite eget "utbildningssyfte" satte jag mig ner och testade ett gäng olika papper som många rekommenderar till just alkoholbaserade pennor. I det här fallet ville jag testa vad jag gillade bäst tillsammans med Spectrum Noir Illustrator.

Jag har använt mig av samma motiv, och samma färger och färglagt alla på "samma vis" för att på ett rättvist sätt kunna känna efter vad jag gillade bäst när jag färglade. 

Så här blev resultatet!
Vilket papper jag använt står på varje bild.
Bilderna har ingen rangordning.


"Vita papper";

Color Copy 250g har en glattare "hård" yta.

X-Press it har en glattare "hård" yta.

Perfect Coloring Paper 250g har en glattare "hård" yta.


Papper med svag "vanilj-ton";

Premium Marker Paper Pad har en lite porösare yta än de tre ovan.

Cryogen White Iridescent har en porös yta, mycket vaniljton och även glitter i papperet!

Crafter Companions egna packar med Neenah-papper. Lite porösare yta, hård kärna.

Neenah Classic Crest Cover Solar White 297g Tjockaste papperet, en porösare yta med hård kärna.

******************

Slutresultatet skiljer sig inte jättemycket egentligen... det är mer känslan just när man färglägger som faktiskt skiljer sig åt en hel del beroende på vilket papper man har.
Vissa papper tycker jag är lättare att "blanda" på eftersom färgen inte sugs in i papperet lika snabbt, och andra får en härligt murrig djup effekt med kraftigare färger - trots att pennorna är desamma på precis alla bilder!

Egentligen ska jag inte tala om min favorit, för det här är min preferens på vad just jag gillar att färglägga på, och du kanske är av en annan uppfattning... 
Personligen tycker jag att det är lättare att blanda färger på ett glattare papper för att få in tekniker mm, så det finns en anledning till att jag valt Color Copy till mina färgläggningskurser.

Jag vet att många älskar att måla på Neenah-papperet, vilket inte alls är en favorit hos mig. Vi kommer inte överens, men det kanske är för att jag alltid färglagt på ett lite glattare papper och är van vid det.

Notera - flera av dessa papper finns inte att tillgå i Sverige!
Jag har fått dom sända till mig av en god vän som ville att jag skulle prova och utvärdera vad jag tyckte eftersom jag inte haft möjlighet att testa dessa sedan tidigare.

Tja, nu är det upp till dig att prova dig fram vad just DU gillar!
Kanske har du en favorit som inte ens är testad här ovan?

Kram Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar