tisdag 15 september 2020

Jämföra stämpeldynor till Alkohol Markers


Jag har testat lite olika stämpeldynor som passar till alkoholbaserade markerpennor.
Det är tre olika märken, och några olika färger från varje märke.

Detta är provstämplat på Color Copy papper, så notera att det kan skilja om du använder ett annat papper att stämpla på. För att kunna se skillnaderna har jag valt ett motiv med ganska många olika små detaljer och streck, för visst är det skillnad!

Jag har provat Finess från Spectrum Noir, Memento från Tsukineko och Lawn Fawndamentals från Lawn Fawn. Alla är dynor som passar bra till alkohol markers, och det jag testat är hur bra dom är på att få fram detaljerna vid stämpling av motivet.

Motivet är stämplat med en MISTI, och bara ett lätt tryck på stämpeln för att inte få onödigt tjocka linjer pga att man trycker för hårt.


Färgerna ligger i samma ordning på båda bilderna.


Olika färger av samma märke har fått olika "kletiga" detaljer, och troligen beror det mest på att vissa dynor varit mycket blötare än andra. Ett lite bättre tryck kan troligtvis uppnås om man får bort lite färg ur dynan (se speciellt Lawn Fawns River Rock och Crunchy Leaf som i mitt tycke var alldeles för blöta och välfyllda som ny dyna).

Krispigast och finaste linjerna fick Finesse från Spectrum Noir så den dynan har blivit en ny favorit hos mig. Jag skulle dock önskat att de grå och bruna färgerna varit en aning ljusare än dom är.

Nedan följer bilderna en och en.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar